Decorative Pervious at the Chino Hills Wetland!

ChinoHillsWetland-3-1000-WM.png

We installed the pervious parking lot here at the Chino Hills Wetland Area as an example of beautiful, palette pleasing pervious parking. Say that 5 times fast! We took color cues from the pavers which were at the center of the parking area. We applied this color as a stain. It is also possible to do integral color. Below are a couple more angles of the whole project.

The Chino Hills Wetland Area chose pervious concrete because they were protecting their delicate native ecosystem. By using pervious concrete, and not asphalt, they will have a low- maintenance, durable parking lot for years to come. Unlike asphalt, pervious concrete requires no regular sealing and resurfacing, is not made with oil products and has no odor, and leaves no trace in hot weather.

We left the far right panel unstained at the top to show the contrast of surface stained concrete and non-stained. As you can see, in this case, adding the color enhanced the project. It is always possible to add color, either integral (a more durable color choice) or stain (a more affordable choice with more flexibility). Contact us to discuss the details of your project!

ChinoHillsWetland-1-1000-WM.png

Pervious Concrete Parking for Laguna Blanca School in Santa Barbara!

LagunaBlanca-1-1000px-WM.png

Laguna Blanca, a pristine private school tucked into the hills of Hope Ranch, just outside of Santa Barbara, California, commissioned pervious concrete as part of their comprehensive landscape improvement project. They used integral color to enhance the look and feel of the pervious, creating a cohesive natural palate that flatters the Spanish Mission style campus.  They used pervious concrete in the driving lanes, some parking spaces, and through the bus paths. You can see in the photos below that this parking lot gets used daily. Bus traffic, cars, activity vans, maintenance vehicles - this installation was installed in 2013 and it still looks beautiful!

LagunaBlanca-4-1000px-WM.png
 Pervious concrete sweeps around as the drive isle with porous pavers filled with gravel are the parking stalls.

Pervious concrete sweeps around as the drive isle with porous pavers filled with gravel are the parking stalls.

Whole Life Church Expands their parking with Pervious Concrete

WholeLifeChurchPerviousConcrete-1

In our continuing series of our installed work in Southern California, we now go to Santa Clarita where we installed 30,000 sq ft of pervious concrete for the Church's expanding parking lot. They have EV charging stations and some lovely greenery to add color to their mixed pavement parking. They used pervious concrete for the parking stalls and asphalt for the driving lanes. While that is not an ideal design, the high ratio of pervious concrete to asphalt will allow this paveemnt to drain for many years.

WholeLifeChurchPerviousConcrete-2
EVChargingPerviousConcrete-3

You can see how expansive the parking is. This is in addition to the Church's original parking. With the beautiful drought-resistant plantings, it makes the walk to the front door a lovely stroll.

WholeLifeChurch-PerviousConcrete.png
PerviousConcreteParkinglot-SantaClarita
EVChargingPerviousConcreteParkingSantaClarita

In the distance above you can see the Church building.